Blog Layout

Boekentip

Jannie Relatietherapie
Dit boek is een aanrader voor iedereen die met aandacht bij zijn of haar geliefde wil zijn. Een boek met tips en oefeningen die leiden tot meer harmonie in jezelf en in je relatie met anderen. Prachtig in al zijn eenvoud. Ik persoonlijk vind liefdevolle communicatie in mijn relatie belangrijk. Ik merk in mijn praktijk dat we vaak vergeten te vragen hoe het echt met de ander gaat. Thich Nhat Hanh schrijft hier het volgende mooie stukje over.

"Liefdevolle communicatie. 
Als we beminnen zonder te weten hoe we dat moeten doen, verwonden we de persoon die we beminnen. We kunnen pas van iemand houden als we die persoon begrijpen, en we kunnen pas begrijpen als we luisteren. Die persoon kan onze partner, een vriend, een broer, een zus of ons kind zijn. Je kunt vragen: 'Lieverd, denk je dat ik je goed genoeg begrijp? Vertel me alsjeblieft wat je problemen zijn, je lijden en je diepste verlangens.' De ander heeft dan de mogelijkheid om zijn of haar hart te openen." 

Om te kunnen vertellen hoe het met je gaat, moet je je kwetsbaar op durven stellen. Het is dus belangrijk dat je de ander vertrouwt en dat het veilig voelt je diepste gevoelens bloot te geven. Dit leer je samen naarmate je relatie zich verder ontwikkelt. Maar soms, als we hierin nog niet geoefend zijn, ontstaan er scheurtjes in de relatiebodem. Het kan zijn dat je deze scheurtjes niet met elkaar durft te bespreken of dat het erover praten leidt tot nog meer scheurtjes. Weet dan dat je niet de enige bent die dit meemaakt. Er is altijd een weg die ertoe leidt dat je je weer veilig kunt voelen in jezelf en bij elkaar.

Heel veel liefde,
Jannie

Alle blogs

Tantra wat is dat nu eigenlijk?
door jannierelatietherapie.nl 29 jan., 2021
Een vriend van mij had een tijdje geleden een paar dates met een vrouw die aan tantra deed. Hij vond dat spannend en wilde “dat” wel ervaren.
Twijfel over je relatie. Tips om rust te vinden. Liefde. Relatieproblemen.
door Jannie Relatietherapie 11 jan., 2021
Zo kom je verder..
Show More
Share by: